Saavutettavuusseloste

Loiste-yhtiöt, Kajave ja Loiste Lämpö pyrkivät takaamaan verkkosivustoidensa saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain sekä EU:n saavutettavuusdirektiivin mukaisesti. Olemme sitoutuneet AA-tason saavutettavuusvaatimuksiin.
tietoturva

Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee kolmea sivustoa: Loisteyhtiot.fi, Kajave.fi ja Loistelampo.fi. Näitä palveluja koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, joka edellyttää, että julkiset verkkopalvelut ovat saavutettavia.

Tämä saavutettavuusseloste on laadittu 27.10.2021.

Digipalvelujen saavutettavuuden tila

Loiste-yhtiöiden, Kajaven ja Loiste Lämmön verkkosivustot täyttävät saavutettavuusvaatimukset (WCAG-ohjeistuksen kriteerit) osittain. Palveluiden saavutettavuuden on arvioinut ulkopuolinen asiantuntija syys-lokakuussa 2021.

Ei saavutettava sisältö

Verkkosivustot eivät ole vielä kaikilta osin vaatimusten (WCAG-ohjeistuksen kriteerit) mukaisia. Jatkamme sivustojen saavutettavuuden kehittämistä edelleen.

Loisteyhtiot.fi

  • Verkkosivustolla on kuvia, joiden tekstivastineet (alt-tekstit) ovat puutteellisia. (WCAG 1.1.1)
  • Pääotsikot katkeavat kesken kapeilla näytöillä. (WCAG 1.4.10)

Kajave.fi

  • Verkkosivustolla on kuvia ja ikonipainikkeita, joiden tekstivastineet (alt-tekstit) puuttuvat tai ne ovat puutteellisia. (WCAG 1.1.1)
  • Verkkosivustolla on linkkejä, joiden kontrastien ja värien käytössä on ongelmia. (WCAG 1.4.1)

Muut huomiot:

  • Verkkosivustolla on paljon pdf-tiedostoja. Myös niiden pitää olla saavutettavia, jotta koko sivuston voidaan katsoa olevan saavutettava.

Loistelampo.fi

  • Verkkosivustolla on kuvia ja linkkejä, joiden tekstivastineet (alt-tekstit) puuttuvat tai ne ovat puutteellisia. (WCAG 1.1.1)
  • Verkkosivustolla on käytetty oranssia tekstiä, joka ei täytä kontrastisuhteen minimivaatimusta. (WCAG 1.4.3)

Saavutettavuuspalaute

Huomasitko puutteen digitaalisten palveluidemme saavutettavuudessa? Voit ilmoittaa siitä meille yhteydenottolomakkeella (linkki alla).

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustoilla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivustojen ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit olla yhteydessä valvovaan viranomaiseen eli Etelä-Suomen aluehallintovirastoon.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi

puhelinnumero vaihde: 0295 016 000