Uutinen

Loisteen uusi talousjohtaja Lasse Aarnio haluaa kehittää yhtiötä osana Kainuun talousaluetta

”Talousjohtajan rooli yrityksissä on muuttunut viime vuosina yhä liiketoimintalähtöisemmäksi, ja haluankin auttaa Loiste-yhtiöitä ja sen liiketoimintoja menestymään ja kasvamaan”, Loisteen uusi talousjohtaja, KTM Lasse Aarnio sanoo.
Ilmakuva

Lasse Aarnio Loiste-yhtiöiden talousjohtajaksi

Aarnio vastaa Loiste-yhtiöiden taloushallinnosta ja rahoituksesta sekä niihin liittyvien prosessien kehittämisestä. Hän osallistuu myös liiketoimintastrategian ja kasvupolkujen kehittämiseen yhtiön johtoryhmän jäsenenä. Aarnio aloitti tehtävässään joulukuussa 2021.

Loisteen ydinliiketoimintaa on energiainfra Kainuussa ja sen lähialueilla. Lasse Aarnio kehittää liiketoimintaa tukevia ratkaisuja yhdessä yhtiön kolmen liiketoimintayhtiön kanssa. Kajave Oy vastaa sähköverkkoon, Loiste Lämpö Oy kaukolämpöön ja Loiste Energia Oy sähkön tuotantoon liittyvistä liiketoiminnoista.

”Talous on kiinnostava osa-alue, koska siinä pääsee näkemään kaikki liiketoiminnan rahavirrat. Kun toimii aktiivisesti eri liiketoimintojen kanssa, pystyy kehittämään yhdessä myös yhtiön toimintaa.”

Lasse Aarniolla on pitkä kokemus energiatoimialalta. Hän on toiminut esimerkiksi 20 vuotta Fortumin ja neljä vuotta Gasumin taloushallinnossa. Loisteessa häntä kiinnosti paitsi tuttu ala, myös sen hänelle uusi puoli eli kaukolämpö.

”On myös mielenkiintoista päästä Loisteessa kehittämään Kainuuta ja sen lähialueita yhtenä alueen merkittävistä toimijoista. On kiinnostavaa saada yhtiö kasvamaan ja kehittymään – sitä myös sidosryhmämme odottavat”, Aarnio sanoo.

Loisteen omistavat Kajaanin kaupunki, Sotkamon kaupunki sekä Kanerva Energia Oy. Yhtiön liikevaihto vuonna 2021 oli noin 130 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa oli keskimäärin 45 työntekijää.

Loiste-yhtiöiden pääkonttori sijaitsee Kajaanissa, ja sillä on toimipiste myös Espoossa. Aarnio työskentelee noin puolet ajastaan Kajaanissa ja puolet Espoossa. Hän raportoi yhtiön toimitusjohtajalle Reino Huuskolle.

 

Toimitusjohtaja Lasse Aarnio aloitti Loiste-yhtiöissä talousjohtajana joulukuussa 2022.